CleantechWatch

Venstre og Radikale kræver skrappere mål midt i forhandling om CO2-fangst

Under forhandlingerne om en ny strategi for CO2-fangst går et støtteparti og et oppositionsparti sammen om at kræve højere ambitioner for teknologien.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Regeringen skorter på ambitionerne, når det kommer til at lagre CO2 fra atmosfæren og lagre den i underjordiske huler, mener både ordførere fra regeringens støtteparti Radikale Venstre og oppositionspartiet Venstre.

Det skriver Politiken.

Udmeldingen fra de to partier kommer i forbindelse med, at regeringen sammen med resten af Folketinget forhandler om en national strategi for at indfange og lagre CO2.

I det nylige finanslovsforlig er der afsat 2,5 mia. kr. over de næste 10 år til at forske i, udvikle og støtte CCS-projekter, og oveni kommer en teknologipulje på ca. 15 mia. kr. over 20 år, der blev afsat ved en klimaaftale i 2020, hvor CCS var et hovedelement. Men i forhandlingerne har klimaminister Dan Jørgensen (S) medbragt et udspil, der kun satser på at indfange 0,4 mio. ton CO2 i 2025 og 0,9 mio. ton CO2 i 2030, hvor sidstnævnte svarer til en tiendedel af, hvad der mangler for at nå det danske klimamål.

Det er alt for lidt ifølge de to partiers klimaordførere, der i stedet ønsker at nå et mål om at indfange mellem fire og fem mio. ton CO2 i 2030, hvilket går i tråd med Klimarådet og den grønne tænketank Concitos anbefalinger.

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et 

Wermelin lover miljøtjek af CO2-lagre under havet 

Folketinget vil give grønt lyst til at gemme CO2 i undergrunden 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs