CleantechWatch

Tiden rinder ud for fremskyndet kulstop hos Aalborg Forsyning

Et fremskyndet kulstop i 2025 på Nordjyllandsværket figurerer på regeringens liste over potentielle klimavirkemidler, og Aalborg Forsyning er mere end klar til at trykke på knappen. Det kræver dog et tilsagn om statsstøtte på 400 mio. kr. indenfor tre uger, hvis det skal nås i tide, siger adm. direktør, Søren Gais Kjeldsen.

Tidligere var der fire skorstene ved Nordjyllandsværket, men to af dem blev revet ned forrige år for at gøre plads til kullets arvtager. Nu mangler Aalborg Forsyning blot et tilsagn om, at det er statskassen, som vil betale for det. | Foto: Port of Aalborg

Med Folketingets åbning blev den sædvanlige byge af nye lovforslag sendt afsted. Heriblandt klimadelmålet for 2025 som regeringens støttepartier fik presset op på en 50-54 pct. CO2-reduktion i forhold til 1990-niveau.

Det fik statsminister Mette Frederiksen til i sommer at aflive den famøse klima-hockeystav, som finansminister Nicolai Wammen ellers året forinden havde introduceret som metafor for, at de største lunser af 70 pct.-målet i 2030 af teknologiske og økonomiske årsager bør gennemføres ved årtiets udgang. Med andre ord skal visse klimatiltag fremrykkes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs