Marie Bjerre afløser Tommy Ahlers som klimaordfører

Efter Venstre måtte sige farvel til Tommy Ahlers, bliver Marie Bjerre nu partiets klimaordfører.
Marie Bjerre (V) overtager posten som Venstres klimaordfører fra Tommy Ahlers, der har valgt at forlade Folketinget for at koncentrere sig om iværksætteri. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Marie Bjerre (V) overtager posten som Venstres klimaordfører fra Tommy Ahlers, der har valgt at forlade Folketinget for at koncentrere sig om iværksætteri. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Venstres folketingsgruppe har valgt Marie Bjerre som partiets nye klimaordfører. Hun tager over for stemmeslugeren Tommy Ahlers, der valgte at forlade Christiansborg for at være tilbage til iværksætteri.

"Jeg er både stolt og glad for at få ansvar for et område, som var en af grundene til, at jeg gik ind i politik," siger Marie Bjerre.

I forhold til de igangværende klimaforhandlinger på landbrugsområdet vil det dog fortsat være Troels Lund Poulsen, som er chefforhandler for partiet, oplyser Venstre.

Marie Bjerre kom i Folketinget for Venstre ved valget i 2019. Hun er uddannet jurist og har arbejdet som advokat, inden hun kom i Folketinget.

Siden valget i 2019 har hun blandt andet være Venstres bæredygtighedsordfører - et områder, der ligger tæt på klimaordførerskabet.

Hun vil fortsætte den politiske linje, som partiet har fastlagt på klimaområdet:

"Venstre har lanceret den borgerlige klimapolitik, som er markedsdrevet, og hvor vi er klar til at investere i den grønne omstilling, så vi både fastholder og skaber nye arbejdspladser i hele Danmark."

"Vi ønsker at give vores børn, børnebørn og fremtidige generationer en bedre planet, samtidig med at vores samfund bliver mere velstående," siger Marie Bjerre i en skriftlig kommentar.

Venstre har senest foreslået at skabet et "grønt råderum" på 1,7 milliarder kroner årligt. Det skal ske ved at sætte dimittendsatsen til nyuddannede ned.

Forslaget vil ifølge Venstre både sikre penge til grønne investeringer og samtidig sikre mere arbejdskraft til erhvervslivet.

Ordfører til minister: Hvornår starter klimaforhandlinger om landbruget? 

Tommy Ahlers efter exit i Folketinget: Skulle have brugt mange flere kræfter på CO2-afgift 

Venstres Tommy Ahlers stopper i Folketinget 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også