CleantechWatch

Cowi-direktør: I det brede billede er STEM-optaget steget

Manglen på kandidater med STEM-uddannelse er højaktuel for rådgivningsvirksomheden Cowi, men årets dalende optag af studerende skaber ikke panik på ledelsesgangen. Tallene skal ses i et bredere billede, lyder det fra adm. direktør.

Adm. direktør i Cowi ser glasset som værende halvt fuldt. Optaget af STEM-studerende er nemlig steget med fire pct. siden 2019. | Foto: Cowi/PR

Optaget på STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering og Mathematics) er faldet med fem pct. siden sidste år. Det er en udmelding, der får flere forsyninger og rådgivere til at bekymre sig for fremtidens tilgængelige arbejdsstyrke, men adm. direktør i Cowi Henrik Winther glæder sig i stedet over den fremgang, der kan spores, hvis tallene bliver set i et bredere perspektiv.

"2020 var på mange måder et særligt år grundet coronapandemien, som blandt andet medførte, at ekstraordinært mange søgte optag på en videregående uddannelse frem for f.eks. at tage et sabbatår. Hvis vi ser bort fra 2020, er antallet af STEM-studerende i år steget fire pct. i forhold til 2019, og optaget er derfor det næsthøjeste nogensinde," siger han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job