CleantechWatch

Forsyninger og rådgivere frygter fremtidige flaskehalse efter fald i optag på STEM-uddannelser

STEM-uddannelserne har oplevet et stort fald i optag siden sidste år, og det bekymrer de virksomheder, hvis drift afhænger af kandidater fra uddannelserne. Det er i forvejen mangel på kvalificeret arbejdskraft, og det lave optag vil skabe flaskehalse i fremtiden, lyder det.

Det kommende kuld studerende på STEM-uddannelserne vil befolke auditorierne i ringere grad end året forinden. | Foto: Mathias Christensen/Politiken

Det bidrager til en allerede eksisterende udfordring, at STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering og Mathematics) har oplevet et fald på fem pct. siden sidste års optag. Tallet skal ses i lyset af, at regeringen i 2020 havde sikret flere pladser til studenrede grundet coronasituationen, men alligevel skaber udviklingen bekymring. Indenfor vand-, affalds- og rådgivningsbranchen er der allerede mangel på kvalificeret arbejdskraft, og det lave optag kan skabe en flaskehals på arbejdsmarkedet i fremtiden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs