Forsyninger og rådgivere frygter fremtidige flaskehalse efter fald i optag på STEM-uddannelser

STEM-uddannelserne har oplevet et stort fald i optag siden sidste år, og det bekymrer de virksomheder, hvis drift afhænger af kandidater fra uddannelserne. Det er i forvejen mangel på kvalificeret arbejdskraft, og det lave optag vil skabe flaskehalse i fremtiden, lyder det.
Det kommende kuld studerende på STEM-uddannelserne vil befolke auditorierne i ringere grad end året forinden. | Foto: Mathias Christensen/Politiken
Det kommende kuld studerende på STEM-uddannelserne vil befolke auditorierne i ringere grad end året forinden. | Foto: Mathias Christensen/Politiken
AF JOSEPHINE BUUR BACH

Det bidrager til en allerede eksisterende udfordring, at STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering og Mathematics) har oplevet et fald på fem pct. siden sidste års optag. Tallet skal ses i lyset af, at regeringen i 2020 havde sikret flere pladser til studenrede grundet coronasituationen, men alligevel skaber udviklingen bekymring. Indenfor vand-, affalds- og rådgivningsbranchen er der allerede mangel på kvalificeret arbejdskraft, og det lave optag kan skabe en flaskehals på arbejdsmarkedet i fremtiden.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Skal indeholde mindst 6 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også