CleantechWatch

Forsyninger og rådgivere frygter fremtidige flaskehalse efter fald i optag på STEM-uddannelser

STEM-uddannelserne har oplevet et stort fald i optag siden sidste år, og det bekymrer de virksomheder, hvis drift afhænger af kandidater fra uddannelserne. Det er i forvejen mangel på kvalificeret arbejdskraft, og det lave optag vil skabe flaskehalse i fremtiden, lyder det.

Det kommende kuld studerende på STEM-uddannelserne vil befolke auditorierne i ringere grad end året forinden. | Foto: Mathias Christensen/Politiken

Det bidrager til en allerede eksisterende udfordring, at STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering og Mathematics) har oplevet et fald på fem pct. siden sidste års optag. Tallet skal ses i lyset af, at regeringen i 2020 havde sikret flere pladser til studenrede grundet coronasituationen, men alligevel skaber udviklingen bekymring. Indenfor vand-, affalds- og rådgivningsbranchen er der allerede mangel på kvalificeret arbejdskraft, og det lave optag kan skabe en flaskehals på arbejdsmarkedet i fremtiden.

Sådan lyder det fra en række direktører, som CleantechWatch har forelagt de nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job