CleantechWatch

Norske energikrav til datacentre skal overgå EU's

Olie- og energiminister Tina Bru vil kræve, at datacentre og andre store eldrevne anlæg på norsk jord finder ud af, om de kan udnytte deres overskudsvarme til brug på andre faciliteter.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Der skal være styr på, om overskudsvarme fra datacentre på norsk jord kan blive udnyttet. Sådan lyder et høringsforslag fra Norges olie- og energiministerium.

Høringsforslaget er en opfølgning på EU's energieffektivitetsdirektiv, men olie- og energiminister Tina Bru siger, at hun ønsket, at de norske krav skal være endnu strengere end EU.

Hun ønsker, at kravet om at undersøge brugen af ​​overskudsvarme også gælder for eldrevne faciliteter såsom datacentre, hvor EU-krav gælder kun for anlæg, der drives af gas, olie, affald og bioenergi.

"EU stiller først og fremmest krav til anlæg fyret med termisk energi. Men vi mener, at det også er hensigtsmæssigt at stille krav til datacentre," siger Bru til E24.

Målet er, at kravet om analyser kan bidrage til endnu bedre udnyttelse af energi. Det meste af strømforbruget i et datacenter går til køling, og det giver en del overskydende varme, lyder det.

Den varme kan ifølge forslaget for eksempel bruges i fjernvarmenettet i byerne eller til at levere varme til industrien, opdræt eller svømmehaller.

EU-krav gælder for anlæg på mere end 20 MW. Bru vil stille lignende krav, men foreslår, at datacentre med et output på mere end to MW også skal foretage analyser af, om overskudsvarmen kan være nyttig.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Google afviser at oplyse vandforbruget på nyt datacenter: Må bruge 1,9 mia. liter årligt 

Virksomheder kan blive grønnere ved at sende CO2 op i skyen

Microsoft etablerer datacentre på 100 pct. grøn energi i Danmark 

Google åbner CO2-neutralt datacenter i Danmark 

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs