CleantechWatch

EU-program øremærker knap 10 mio. kr. til grøn digitalisering i Danmark

For at accelerere nye digitale energiteknologier i EU har EU-kommissionens støtteprogram ERA-Net SES lavet en ny indkaldelse til digitaliseringsprojekter. 1,3 mio. euro er øremærket til dansk deltalgelse.

Sektorkobling, der skal bidrage til at udnytte overskudsenergi fra blandt vindmøller, er en af de teknologier, ERA-Net SES yder tilskud til. | Foto: Vattenfall

Danske forskere og virksomheder med ambitioner inden for digitalisering til den grønne omstilling får nu en ny potentiel finansieringskilde.

EU-kommissionens støtteprogram ERA-Net Smart Energy Systems (SES) og det globale initiativ Mission Innovation har således lanceret en ny projektindkaldelse, der henvender sig til aktører i Danmark og 20 andre lande, der ønsker at bidrage med projekter inden for blandt andet digital infrastruktur, energieffektivisering eller sektorkobling.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job