CleantechWatch

Trods uvisheden er i hvert fald ét klimamål vedtaget i USA

Selv hvis Joe Biden overtager præsidentembedet, ser det ud til at blive uhyre svært at få gennemført en klimaplan. Noget har den demokratiske kandidat dog allerede fastslået, at han vil gøre.

Nevada er en af de delstater, hvor vinderen af præsidentvalget torsdag morgen endnu ikke står klar. | Foto: Ethan Miller/AFP/Ritzau Scanpix

To ting står nu klart i amerikansk politik: USA trådte i går formelt ud af den internationale klimaaftale. Og et flertal på 56 mod 44 pct. i Nevada stemte for lovforslag SB 358, der binder delstatens forsyningsselskaber til at vedvarende energi i 2030 skal udgøre 50 pct. af strømforbruget mod cirka det halve i dag.

Om end Las Vegas' strømforbrug ikke er at kimse ad, var det dog næppe valgets vigtigste afgørelse. Men selv om kuglen i præsidentvalgets roulette ser ud til at danse væk fra igen at standse på rød, så er hjulet endnu ikke helt standset. Altimens Donald Trump rasende råber, at the dice are loaded, uagtet at det er et helt andet spil.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job