Fælles EU-klimaregnskab for landmænd valgt fra

EU-parlamentariker Asger Christensens forslag om obligatoriske klimaregnskaber for alle EU-landmænd blev valgt fra i EU's miljøudvalg. Han vil dog fortsætte kampen om opbakning til forslaget indtil afstemningen i parlamentet til oktober.
Foto: PR-foto
Foto: PR-foto

Forslaget mødte bred opbakning i EU's landbrugsudvalg, men begejstringen for et obligatorisk klimaregnskab for samtlige EU-landmænd nåede ikke samme niveau i EU's miljøudvalg i fredags.

Dermed står det ikke til, at Venstres EU-parlamentarikers forslag vil komme til afstemning i EU-parlamentet for nu, skriver Asger Christensen på Linkedin.

"Dét vil jeg dog kæmpe for at få opbakning til frem mod den endelige afstemning i parlamentet til oktober," skriver Asger Christensen på sin Linkedin-profil.

EU's Landbrugsudvalg stemte ellers forslaget i gennem med stemmerne 35 for, otte imod og fem afstod.

"Det er brandærgerligt, at forslaget om obligatoriske klimaregnskaber ikke kom med. Klimatjek vil gøre CO2-aftryk til et afgørende konkurrenceparameter for landmænd i EU, fordi forbrugerne får bedre mulighed for at vælge de grønneste fødevarer. Derfor er det et stort nederlag for klimaet, hvis forslaget ikke ender med at gå igennem i parlamentet," skriver Asger Christensen til AgriWatch.

Det glæder dog Asger Christensen, at flere af sine forslag blev stemt igennem hos Miljøudvalget.

"Jeg er glad for, at miljøudvalget tog flere af mine forslag til sig. Det lykkes at få ideen om at skabe større incitament til at suge CO2 ud af atmosfæren og lagre det i jorden med. Derudover tog udvalget mine forslag om at fokusere på fødevaresikkerhed og cirkulær økonomi til sig," siger Asger Christensen.

Tidligere i september skrev AgriWatch, at obligatoriske klimaregnskaber snart kunne blive en realitet for samtlige landmænd i EU.

Asger Christensen udtalte dengang, at det er nødvendigt at have samme udgangspunkt landmændene imellem for at nå EU's klimaambitioner.

"Vi er nødt til at have en fælles måde at beregne klimaregnskabet på, på europæisk plan. Hvis vi ikke har den samme model og regnestykke, sammenligner man pærer og bananer," udtalte Asger Christensen dengang til AgriWatch.

EU-Kommissionen har foreslået, at EU skal reducere sin udledning af drivhusgasser med mindst 55 pct. inden 2030.

Europa-Parlamentet skal stemme om forslagene i uge 41.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Asger Christensen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Fra diesel til brint: Thise Mejeri vil udskifte alle lastbiler

EU-Parlamentsudvalg kræver 60 procent CO2-reduktion i 2030 

Klimaregnskab for samtlige landmænd i EU kan snart blive en realitet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også