CleantechWatch

Norge vil ophugge gamle skibe for at sænke CO2-udslippet

Den norske regering har lanceret en ordning, der skal skubbe på ophugningen af gammel tonnage, som i stedet skal erstattes af skibe, der ikke påvirker klimaet.

Tidligere på året lancerede Iselin Nybø (V), minister for handel og industri, en anden ordning for erhvervet, så skibe i de norske registre fremover kan sejle på dobbeltflag. | Foto: PR / Sjøfartsdirektoratet

En ny ordning skal sikre, at gamle skibe i Norge bliver hugget op og erstattet af skibe, der næsten ikke udleder CO2 eller er helt klimaneutrale. Også en ny låneordning for nærskibsfarten og fiskeriet er blevet lanceret af regeringen.

"Ophugningsordningen vil bidrage til, at gamle skibe hugges op og ikke længere forurener langs kysten. Flere klimavenlige skibe langs kysten bidrager til at reducere udslippene," siger Iselin Nybø (V), der er minister for handel og industri, i en meddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læk: EU vil fordoble udbredningen af varmepumper på få år

I et endnu ikke offentliggjort udspil i kampen mod fossile brændsler fra Rusland, lægger Europa-Kommissionen op til at sætte turbo på udrulningen af varmepumper og øge krav til energieffektivisering. Det viser et udkast, som CleantechWatch har set. ”Det er en god kurs,” siger dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs