CleantechWatch

Regeringen vil forlænge iblandingskrav

Først fik klimaminister Dan Jørgensen (S) en næse for at nøle med indkaldelse til forhandlinger om iblandingskrav. Nu foreslår regeringen at forlænge kravet endnu et år til 2021.

Foto: Joachim Adrian

Under en forhandling onsdag eftermiddag i Klima- og Energiministeriet kom det frem, at regeringen og Dan Jørgensen foreslår at forlænge iblandingskravet på 7,76 pct. biobrændsel i benzin og diesel endnu et år til 2021.

Det skriver Altinget.

"Ministeren tager det seriøst, når et flertal i Folketinget kommer med sådan en næse. Derfor foreslår vi at forlænge ordningen, men det var ikke vores plan a," siger Socialdemokratiets klimaordfører Anne Paulin til Altinget og kalder det for en lappeløsning.

Her fortæller hun også, at regeringen heller ville have ventet til, at det skulle forhandles på transportområdet til efteråret.

Som tidligere beskrevet var det partierne Venstre, Konservative, Radikale Venstre, DF og Liberal Alliance, der gav Dan Jørgensen en næse for at nøle med indkaldelse af forhandlinger om iblandingskrav.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Klimaminister Dan Jørgensen får næse for klima-nøl

Brændstofbranchen: Vi vil have lovkrav om CO2-fortrængning

Partier vil stoppe brugen af rapsolie og hvede i biobrændstoffer

Regeringens nye iblandingskrav kan tvinge palmeolie tilbage i brændstoffet 

Mere fra CleantechWatch

Debat: Nej, ARI – det er ikke alene op til kommunerne at sikre ensartet sortering

Affalds- og Ressourceindustrien (ARI) mener, at en række kommuner underminerer national succes på affaldsområdet. Men ARI bør også se på sin egen rolle i at sikre ensartede anbefalinger til kommunerne fra den private affaldssektor, skriver Marianne Bigum, medlem af IDA's ekspertgruppe for cirkulær økonomi i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs