CleantechWatch

Medie: Pensionskasser har aktieposter i store kulminer

Otte af landets største pensionskasser har samlet investeringer for over 750 mio. kr. i kulminegiganter, skriver Børsen.

Foto: Pexels

En gennemgang af aktiebeholdningerne blandt landets 11 største pensionskasser, som Børsen har foretaget, viser, at otte af pensionskasserne samlet har investeringer for over 750 mio. kr. i kulminegiganterne Glencore, BHP Billiton Group og Anglo American Plc, der bl.a. hver især ejer en tredjedel af Carrejón-kulminen.

Tæller man de 30 største børsnoterede kulminegiganter med, overstiger investeringerne fra de 11 største pensionskasser 1 mia. kr.

Kulmineinvesteringerne vækker kritik fra verdens største uafhængige miljøorganisation, Greenpeace.

"Man kan ikke kalde sig en ansvarlig og grøn investor, hvis man har aktier i nogle af de store kulmineselskaber," siger Martin Norman, chef for bæredygtige investeringer hos Greenpeace i Norden, til Børsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

PKA medejere af store kulminer trods grøn ambition

Nyt grønt investeringsprodukt skal bane vejen for klimaneutral portefølje hos PFA

Kapitalforvalter lover et CO2-neutralt afkast i 2035 

Mere fra CleantechWatch

Swappie lancerer nye tiltag i jagten på erhvervskunder

Med lanceringen af to nye programmer og en dugfrisk forbrugerundersøgelse på vej, er elektronikgenanvenderen klar til at gå målrettet efter virksomhedskunderne. Ambitionen er, at virksomhederne på linje med forbrugerne skal have 50 pct. genanvendt elektronik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs