CleantechWatch

Flere tusinde virksomheder ser egenkapitalen forsvinde

Coronakrisen presser de danske virksomheder, og mange vil løbe tør for egenkapital, viser analyse.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Coronakrisen har tæret på virksomhedernes egenkapital, og en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) viser, at virksomheder med tilsammen 130.000 ansatte vil løbe tør for egenkapital.

Det skriver Jyllands Posten Erhverv.

Den generelle tendens i Danmark er, at det værste af coronakrisen er overstået, og at den normale hverdag er lige rundt om hjørnet - for andre er det værste stadig i vente.

Det er virksomhedernes kamp mod krisens eftervirkninger et tydeligt eksempel på. DI's undersøgelse viser ifølge avisen, at mindst 7000 til 8000 virksomheder vil løbe helt tør for egenkapital.

Løsningen skal ifølge DI være en ny beskatning, hvor det skal gøres mere fordelagtigt at skyde kapital ind i virksomheder.

"Der bør indføres en simpel, konsolideret, flad beskatning af kapitalindkomst for at gøre op med, at det i dag er mere fordelagtigt at investere i fast ejendom end i virksomheder. Det er et reelt problem," siger Morten Granzau Nielsen, som er underdirektør i DI, til Jyllands Posten Erhverv.

En funktionsdygtig løsning er vigtig ifølge DI, idet drænet på egenkapitalen samtidig truer virksomhedernes mulighed for at investere i tiltag, der skal holde dem konkurrencedygtige på sigt.

Danske Bank, som har indsigt i forholdene hos 120.000 erhvervsvirksomheder, er enig i, at kapitaliseringen af erhvervslivet bliver et af de væsentligste emner på dagsordenen de kommende år, men banken ønsker ikke at komme med konkrete løsningsmuligheder, da det er en politisk beslutning, skriver avisen.

IMF: Corona er skyld i en krise som ingen andre 

Vækstfonden varsler flere tab på startups efter lancering af hjælpepakker

Økonomer frygter grønt tilbageslag efter dyster økonomisk redegørelse 

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job