Amazon kaster tocifret milliardbeløb i grøn energi

Den amerikanske teknologikæmpe vil investere 2 mia. dollar gennem investeringsfond i ren energi.
Foto: KATHERINE TAYLOR/REUTERS / X03320
Foto: KATHERINE TAYLOR/REUTERS / X03320
AF RITZAU FINANS

Internetgiganten Amazon vil placere 2 mia. dollar - svarende til 13,3 mia. kr. - i en intern investeringsfond, der skal investere i ren energi.

Det skriver Dow Jones.

"Selskaber fra hele verden i alle størrelser og faser vil blive overvejet. Fra opstartsvirksomheder uden produkter endnu til veletablerede selskaber."

"Hver mulig investering vil blive bedømt på sit potentiale til at accelerere vejen til nuludledning af CO2 og til at beskytte planeten for senere generationer," skriver administrerende direktør for Amazon Jeff Bezos ifølge Dow Jones.

Investeringsfonden vil hedde "The Climate Plegde Fund" og investere inden for transport, energiproduktion, batterier og fødevareproduktion.

Målet er, at Amazon skal være klimaneutral i 2040.

Selskabet, der har et endog markant forbrug af fysisk fragt til at levere sine millioner og atter millioner pakker, er tidligere blevet kritiseret for sit markante klimaaftryk.

Amazon har opbygget sin gigantstatus ved at udvikle sig fra at sælge bøger på nettet til nu at sælge snart sagt alting. Samtidig kan tredjepart bruge Amazon som handelsplatform.

Derudover laver Amazon en række webservices, tablets, e-læsere og højtalere.

I første kvartal 2020 solgte Amazon produkter og internetservices for 75,5 mia. dollar. Det blev vekslet til et nettoresultat på 2,5 mia. dollar.

I andet kvartal forventer Amazon at sælge produkter for mellem 75 og 81 mia. dollar. Her forventes et driftsresultat på mellem minus 1,5 mia. dollar og plus 1,5 mia. dollar efter corona-relaterede udgifter på 4 mia. dollar.

Amazon-stifter lancerer klimafond med 70 milliarder kroner

CIP lancerer verdens største fond for grøn energi på op mod 100 mia.

Industribosser efterlyser milliarder til grøn forskning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også