CleantechWatch

Her mangler politikerne at tage fat efter ny klimaaftale

Landbruget og bilerne er næste stop. Derfra skal en ny CO2-afgift for både virksomheder og private egentlig bare sættes højt nok, lyder det fra Klimarådet og økonomisk vismand med speciale i miljøøkonomi.

Foto: Jens Dresling

Med etablering af to helt nye energiøer, skrotning af knap en halv million resterende olie- og naturgasfyr og bred politisk enighed om at indføre en helt ny CO2-afgift for både virksomheder og private tager et bredt flertal i Folketinget håndfaste tiltag i brug, når det kommer til at nå målet om at reducere den danske udledning af drivhusgasser med 70 pct. i 2030.

Den nye klimaftale, som blev indgået sent søndag af alle Folketingets partier på nær Nye Borgerlige, er dog langt fra nok. Udledningen skal reduceres med 20 mio. ton, og søndagens aftale bidrager kun med 3,4 mio. ton.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs