CleantechWatch

Odense vil være klimaneutral inden udgangen af årtiet

Byrådet i Odense er blevet enige om, at Fyns største by skal være klimaneutral inden 2030. En konkret handlingsplan skal først udformes næste år, men for at nå målet vil det blandt andet kræve færre diesel- og benzinbiler på vejene.

Foto: Katinka Hustad

Et enigt byråd har torsdag skrevet under på, at Odense skal være en klimaneutral by senest i 2030, hvilket betyder en markant reducering af byens CO2-udledning samt skovrejsning, der kan kompensere for udledningerne.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Færre benzin- og dieseldrevne privatbiler og et overordnet set lavere energiforbrug hos både private og virksomheder er to af de vigtigste områder, som skal være med til at reducere byens CO2-udledning.

Byrådet skal dog først næste år forhandle om en klimahandlingsplan, der kommer med mere konkrete initiativer til, hvordan ambitionerne om en CO2-neutral by opnås.

Mens borgmester Peter Rahbæk Juel anerkender, at nogle vil mene, at en lille by som Odense ikke nytter i det store CO2-regnestykke, så understreger han, at det "nytter rigtig meget", at byen har viljen og engagementet til at vise, hvordan et bysamfund kan blive CO2-neutralt.

Grønt anlægsarbejde for trecifret millionbeløb på tegnebrættet i Odense

Borgmestre vil have gamle dieselbiler ud af storbyerne

Klimakøreplan: Den tunge vejtransport kommer ikke i mål i 2030 

Nye miljøregler kan tvinge brændstofforbruget for lastbiler op 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs