Odense vil være klimaneutral inden udgangen af årtiet

Byrådet i Odense er blevet enige om, at Fyns største by skal være klimaneutral inden 2030. En konkret handlingsplan skal først udformes næste år, men for at nå målet vil det blandt andet kræve færre diesel- og benzinbiler på vejene.
Foto: Katinka Hustad
Foto: Katinka Hustad
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Et enigt byråd har torsdag skrevet under på, at Odense skal være en klimaneutral by senest i 2030, hvilket betyder en markant reducering af byens CO2-udledning samt skovrejsning, der kan kompensere for udledningerne.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Færre benzin- og dieseldrevne privatbiler og et overordnet set lavere energiforbrug hos både private og virksomheder er to af de vigtigste områder, som skal være med til at reducere byens CO2-udledning.

Byrådet skal dog først næste år forhandle om en klimahandlingsplan, der kommer med mere konkrete initiativer til, hvordan ambitionerne om en CO2-neutral by opnås.

Mens borgmester Peter Rahbæk Juel anerkender, at nogle vil mene, at en lille by som Odense ikke nytter i det store CO2-regnestykke, så understreger han, at det "nytter rigtig meget", at byen har viljen og engagementet til at vise, hvordan et bysamfund kan blive CO2-neutralt.

Grønt anlægsarbejde for trecifret millionbeløb på tegnebrættet i Odense

Borgmestre vil have gamle dieselbiler ud af storbyerne

Klimakøreplan: Den tunge vejtransport kommer ikke i mål i 2030 

Nye miljøregler kan tvinge brændstofforbruget for lastbiler op 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også