CleantechWatch

Dansk Erhverv vil have samlet klimaplan fra regeringen

Det er ikke godt nok, at regeringen spiller sine klimaplaner ud i små bidder, mener Dansk Erhverv. De Konservative bakker op.

Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, efterlyser en samlet plan, som skal vise, hvordan erhvervslivet skal reducere sin CO2-udledning. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Dansk erhvervsliv har behov for en samlet klimaplan, så den ved, hvad den skal arbejde henimod. Det mener i hvert fald Dansk Erhverv, der har offentliggjort sin egen klimaplan.

Det skriver Børsen.

"Det vigtigste ved en samlet plan er, at sorteper ikke kommer til at ende hos en enkelt branche. Og at virksomhederne særligt i de her tider ved, hvad de skal forholde sig til," siger Brian Mikkelsen, der er adm. direktør i Dansk Erhverv, til avisen.

Regeringen har spillet ud med en del af klimaplanen, som blandt andet vil øge adgangen til klimavenlig fjernvarme og øge andelen af affaldssortering Det vil dog ikke være nok til at nå regeringens mål om at mindske Danmarks CO2-udledning med 70 pct. i 2030.

Står det til Dansk Erhverv, skulle man hellere spille ud for alle brancher på en gang, og det bakker De Konservative op om.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch)

Nu forhandler folketingspartier om ventet klimahandlingsplan

Dan Jørgensen indkalder til klimaforhandlinger 

Fagbevægelse vil have afgifter på CO2 og fly 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs