Dan Jørgensen indkalder til klimaforhandlinger

Tirsdag aften og med kort varsel har klimaminister Dan Jørgensen (S) indkaldt folketingets partier til forhandlinger om de udspil, regeringen foreløbig har lagt frem om bl.a. energiøer og en varmeplan.
Foto: Niels Christian Vilmann//
Foto: Niels Christian Vilmann//
AF OLE ANDERSEN

Regeneringen indleder tirsdag aften forhandlinger i Finansministeriet med folketingets partier om sin klimaplan og de deludspil, som regeringen hidtil har fremlagt.

Det meddeler klimaminister Dan Jørgensen på Twitter, hvor han kommenterer nyheden om, at et konsortium med bl.a. Ørsted og Mærsk hart planer om at opføre et brintanlæg på 1,3 GW syd for København, der skal forsyne den tunge transport, skibe og fly.

"Det her er virkelig gode nyheder. Passer som hånd i handske med regeringens klimaudspil fra sidste uge, som vi påbegynder forhandlingerne på i dag," skriver Dan Jørgensen, der tilsyneladende har indkaldt til forhandlingerne med kort varsel.

"Når man indkalder alle partiledere med mindre end ét døgns varsel, er det fordi, det haster og har været umuligt at forudse. Eller også er det fordi, man er aldeles ligeglad med andre menneskers aftaler. Jeg rydder naturligvis kalenderen og tager til klimaforhandlinger i aften," skriver Venstres partileder Jakob Ellemann-Jensen ligeledes på Twitter.

Regeringen anført af finansminister Nicolai Wammen og klimaminister Dan Jørgensen offentliggjorde onsdag i sidste uge planen om etablering af to energiøer i henholdsvis Nordsøen i Østersøen og de seks såkaldte hovedspor, regeringen forfølger om bl.a. energirenovering, nye regler for biomasse, grøn varme og intiativer for affaldssektoren.

Regeringen vil kræve bæredygtig træflis og halm i klimaplan 

Forslagen fremlagt i  sidste uge indgår også som centrale elementer i regeringens økonomiske genopbygningsplan efter corona-krisen.

Den samlede klimaplan ventes senere på året.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Regeringen udstikker kurs mod CO2-mål med seks grønne spor 

Regeringens klimaplan scorer bundkarakter hos grøn renoveringsbranche

Ejendomdanmark om klimaudspil: Der mangler bedre rammer for investorerne

Venstre bakker op om regeringens linje i forhold til CO2-afgifter 

Klimarådet kræver mere af regeringen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også