Mette F. beroliger Radikale om klimabeslutninger før sommer

Der skal være plads til at få truffet klimapolitiske beslutninger inden sommerferien, siger statsministeren.
"Ja, der skal være plads til inden sommer, at vi mødes, og at vi får truffet nogle klimapolitiske beslutninger," siger statsminister Mette Frederiksen (S) under tirsdagens spørgetime. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
"Ja, der skal være plads til inden sommer, at vi mødes, og at vi får truffet nogle klimapolitiske beslutninger," siger statsminister Mette Frederiksen (S) under tirsdagens spørgetime. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Af Ritzau

"Ja, der skal være plads til inden sommer, at vi mødes, og at vi får truffet nogle klimapolitiske beslutninger."

Sådan svarer statsminister Mette Frederiksen (S) efter flere direkte spørgsmål fra De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, under statsministerens spørgetime tirsdag.

Morten Østergaard har forinden brugt sine spørgsmål i Folketingssalen til at afkræve statsministeren svar på, om regeringen fortsat har tænkt sig at prioritere hurtig handling på klimaområdet.

Blandt andet for at leve op til den målsætning om at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent inden 2030, som hele Folketinget undtagen Nye Borgerlige og Liberal Alliance blev enige om sidste år.

"Derfor skal vi, inden vi går på sommerferie, have truffet væsentlige beslutninger, der nedbringer Danmarks CO2-udslip. Det vil jeg gerne bede statsministeren erklære sig enig i," siger Morten Østergaard og får efterfølgende altså positivt svar fra statsministeren.

Mette Frederiksen beder samtidig Morten Østergaard og andre partier, der har efterlyst handling i klimasammenhæng, om at være tålmodige.

"I forhold til hastværket håber jeg på en vis forståelse for, at vi i de seneste seks uger har været næsten 24/7 optaget af at løse coronakrisen," siger statsministeren.

Morten Østergaard har tidligere udtrykt stor utålmodighed med det tempo, som regeringen har haft med at komme videre med klimalovens målsætninger.

I slutningen af februar truede han med at trække tæppet væk under regeringen, hvis ikke der inden 5. juni lå en klimapolitisk plan klar.

Få dage efter indkaldte klimaminister Dan Jørgensen (S) til de indledende møder om klimahandlingsplaner, men herefter overtog situationen med coronavirus fuldstændig den politiske dagsorden.

Partier presser på for en grøn kickstart efter krisen

Østergaard åbner for at udskyde deadline for klimaplan 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også