CleantechWatch

Minimal opbakning til CO2-afgift fra klimapartnerskaberne

Kun i få tilfælde fylder CO2-afgift noget i rapporterne af fra de 12 klimapartnerskaber.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Mens Klimarådet anbefalede en CO2-afgift på op mod 1.500 kr. per ton i 2030, så er det et element, der er mere eller mindre fraværende hos klimapartnerskaberne, skriver Børsen.

Her fraråder landtransportens klimapartnerskab fraråder afgiften, mens energi- og forsyningssektoren behandler det i bredde vendinger i form af, at der skal findes en balance mellem CO2-afgifter, tilskud og gradvist stigende afgifter på grønne personbiler i takt med, at de bliver billigere. Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren er ikke afvisende overfor CO2-afgiften, men mener, at niveauet er for højt.

Partnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi er hverken for eller imod. Hos partnerskabet for produktionsvirksomheder lyder forslaget, at afgiften uden for kvotesektoren bliver på samme niveau som for de kvoteomfattede virksomheder, og at pengene bruges til at fremme grøn omstilling.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie Energiwatch)

Produktionsvirksomheder kræver bindende nationalt energieffektiviseringsmål

Klimapartnerskab vil gøre dansk produktionsindustri klimaneutral i 2030

Klimaformand efter kritik af CO2-afgift: Forventelig men nødvendig

Aalborg Portland truer med at flytte, hvis Klimarådets CO2-afgift bliver en realitet  

Klimarådet anbefaler CO2-afgift på 1.500 kr. 

Mere fra CleantechWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job