Små og mellemstore virksomheder om ny pakke: Langt fra nok

Små og mellemstore virksomheder får en forbedring af deres likviditet med en ny pakke fra regeringen, men regeringen glemmer de virksomheder, der er allerhårdest ramt, lyder det fra SMVdanmark.
Foto: John Ehbrecht
Foto: John Ehbrecht

Med et nyt forslag mandag forslår regeringen, at udskyde momsbetalingerne for små og mellemstore virksomheder samt udskyde fristen for betaling af B-skat. Tiltagene ventes at forbedre virksomhedernes likviditet med 40 mia. kr., lyder det fra regeringen.

"Det er et positivt tiltag, som vi kvitterer for, men vi har slet ikke reddet dem, som her og nu er presset," lyder reaktionen fra Jakob Brandt, der er vicedirektør i SMVdanmark.   

"Det er jo den pakke, vi har haft efterspurgt i relation til, at det ikke kun er de store virksomheder, der får udsat sin moms, og det er også rigtigt fint, at man tager b-indkomst med," siger han.

Han kalder udspillet fra regeringen for en del af løsningen på den mere langvarige krise, som SMV’erne står over for.

Konkret foreslår regeringen at udskyde momsbetalingen for små og mellemstore virksomheder ved at sammenlægge to afgiftsperioder. Det betyder, at betalingsfristen for den første afgiftsperiode udskydes, så den svarer til betalingsfristen for den anden afgiftsperiode. Små virksomheder skal dermed først betale moms den 1. marts 2021, mens mellemstore virksomheder først skal betale den 1. september i år.

"Udfordringen er jo, at den ikke tilfører likviditet til virksomhederne her og nu. Det er jo nogle frister som lå på henholdsvis juni og september, man udskyder. Så den løsning, man kommer med, er jo en løsning på den lange bane," siger Jakob Brandt.

Det er dog ikke nok til at holde hånden under alle virksomheder, vurderer han.

"Det er også en løsning, som er fin for de virksomheder, der har en større omsætning stadigvæk, hvor det måske er en del af omsætningen, der er faldet bort. Men man har ikke løst problemet for de virksomheder, som har fået deres indtjening barberet helt eller stort set væk," siger Jakob Brandt.

Han understreger, at nogle SMV’er har mistet deres indkomst fra den ene dag til den anden og derfor ikke er hjulpet ved, at de ikke skal betale moms på et tidspunkt i fremtiden.

"Selvfølgelig kan de tillade sig at bruge de momsindbetalinger, de har lagt til side fra januar og februar som likviditet, fordi de ikke skal betale dem til juni men først til september. Så nogle vil det selvfølgelig gavne, men det er jo slet, slet ikke en løsning, der går ind og dækker alle det her," siger han.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch)

Regeringen vil udskyde skat for små virksomheder

SMVdanmark: Trepartsaftale overser de selvstændige 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også