CleantechWatch

Vestager lover lynbehandling fra EU om økonomisk corona-hjælp

EU-Kommissionen gør det muligt for EU-lande at indføre hjælpepakker til virksomheder ramt af coronakrisen.

Foto: John Thys/AFP/Ritzau Scanpix

De europæiske virksomheder skal have de bedste muligheder for at komme igennem de økonomiske problemer, som udbruddet af coronavirus skaber for deres forretning.

EU-Kommissionen indfører en "meget vidtgående mulighed", hvor de enkelte medlemslande kan søge EU om at få godkendt hjælpepakker om statsstøtte til landets virksomheder.

Ansøgningerne vil blive godkendt inden for 24 timer, siger EU-kommissær Margrethe Vestager.

"Det er ikke EU's opgave at tage en beslutning om, hvad for eksempel de danske skatteborgeres penge skal bruges til i denne sammenhæng."

"Det er det enkelte medlemsland, som tager den beslutning, men EU skal godkende hjælpeordningen. Det, vi gør, skal ikke ødelægge det fundament, vi skal bruge for at komme tilbage igen efter krisen," siger hun.

Hjælpepakkerne kan blandt andet handle om, at der bliver stillet likviditet til rådighed for de virksomheder, som har særligt brug for det, siger Vestager.

Torsdag fik den danske regering lov til at fordele 91 millioner kroner til arrangører af begivenheder, som er blevet aflyst på grund af coronavirus.

Vestager understreger samtidigt, at medlemslandene kan gøre meget uden at have brug for godkendelse fra EU-Kommissionen.

"Regeringerne kan give virksomhederne et ånderum uden at bede om lov fra EU-Kommissionen."

"Det kan være gennem lønstøtte eller give dem mulighed for at udskyde virksomheders indbetaling af moms," siger hun.

EU finder 37 milliarder euro i coronahjælp til investeringer

ECB søsætter hjælpepakke til coronaklemt Europa 

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs