EU finder 37 milliarder euro i coronahjælp til investeringer

EU kan modstå det chok, som coronavirus medfører, siger formand for EU-Kommissionen.
Foto: John Thys/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: John Thys/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

De økonomiske følger af den aktuelle virusspredning og nedlukning mødes fredag af flere initiativer fra EU-Kommissionen. 

Herunder er et investeringsinitiativ på 37 milliarder euro og en tilpasset fleksibilitet i regler for EU-landenes budgetter. 

EU-Kommissionen bekræfter, som det blev varslet tidligere på ugen, at der indføres fleksibilitet i de skrappe regler for budgetunderskud i medlemslandene. Samtidig vil man tillade mere statsstøtte. 

"Jeg er overbevist om, at EU kan modstå dette chok. Men hvert medlemsland må leve op til sit ansvar, og EU skal handle beslutsomt, koordineret og samlet," siger formand Ursula von der Leyen. 

At der lettes på reglerne, skal ikke opfattes som at EU suspenderer Stabilitets- og Vækstpagten. Det understreger EU's økonomikommissær, Valdis Dombrovskis. 

Pagten indeholder de regler, som hvert år presser lande som eksempelvis Italien, hvis budget balancerer på grænsen af det tilladte i EU. 

Italien er samtidig det land, der ser ud til at være værst ramt af corona. Det gælder både på antallet af smittede, men også på økonomien.

Vestager lover lynbehandling fra EU om økonomisk corona-hjælp

ECB søsætter hjælpepakke til coronaklemt Europa 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også