CleantechWatch

Dansk Industri skyder med skarpt mod anbefaling om CO2-afgift

En afgift på 1.500 kr. per ton CO2 vil både skade den grønne omstilling og gøre samfundet fattigere, lyder det fra Dansk Industri.

Foto: Jonas Olufson

Klimarådet har i dag præsenteret sine anbefalinger til, hvordan Danmark kommer i mål med sine ambitioner om at sænke CO2-udslippet med 70 pct. i 2030. Her var et centralt emne, at der skulle indføres en CO2-afgift per ton, der på sigt skal vokse til 1.500 kr.

Det er helt forkert, mener DI. Brancheorganisationen peger på, at afgiften hellere skulle være på niveau med EU’s kvotepris, der i øjeblikket ligger omkring 175 kr. per ton CO2. For ellers vil samfundet blive fattigere, da brancheorganisationen frygter, at en så høj afgift blot vil betyde, at CO2-udledningen i stedet vil rykke til udlandet, hvilket vil betyde lavere vækst og færre job.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til vinimport. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs