CleantechWatch

Kontroversielt klimagreb får central rolle i klimarapport

Opfangning og lagring af CO2 kan udgøre en sjettedel af den samlede reduktion frem til 2030, vurderer Klimarådet og peger på, at Danmark kan blive CO2-lager for andre lande. Vi har et problem, hvis det ikke lykkes, siger formand.

Foto: Thomas Borberg

I det seneste års tid har det altoverskyggende buzzword i grøn energipolitik gemt sig bag betegnelsen P2X. Men i virkeligheden skal det store klimahåb måske bindes op på et andet akronym. Et der ikke blot mangler den grønne brints nærmest magiske rolle som forvandlingskuglen, der kan omdanne sol- og vindmøllestrøm til nærmest alting, men som endda har en bitter bismag af gammel kul, olie og naturgas.

CCS. Carbon capture and storage.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs