Overborgmesteren vil have byggeriet til at bruge flere grønne materialer

Overborgmester Frank Jensen (S) vil frem mod 2030 have halveret CO2-aftrykket fra nybyggeri i København. Lovændring, der giver kommunerne mulighed for at stille krav om klimavenlige byggematerialer, skal bane vejen for mere grønt byggeri.
Det er særligt fremstilling, transport, opførelse og bortskaffelse af byggematerialer, som sætter sit aftryk på klimaet, og som Frank Jensen nu vil lovgive omkring. | Foto: Ida Guldbæk Arentsen//
Det er særligt fremstilling, transport, opførelse og bortskaffelse af byggematerialer, som sætter sit aftryk på klimaet, og som Frank Jensen nu vil lovgive omkring. | Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), foreslår en lovændring, der skal give kommunerne bemyndigelse til at stille krav til bygherrer og investorer om brug af klimavenlige materialer og lavere CO2-aftryk, når de henvender sig i forvaltningerne med ønske om en ny lokalplan.

Det skriver Berlingske.

Frank Jensen foreslår, at der indføres en frivillig bæredygtighedsklasse på byggematerialer, som skal supplere de nuværende energiklasser i bygningsreglementet med krav til bygningers samlede energiforbrug og miljøpåvirkning, inklusive fremstilling af materialer, opførelse og nedrivning.

"Der er ingen tvivl om, at der er en kæmpe vilje i branchen til at opfylde klimakravene, og jeg har selv haft møder med branchen, og de fortæller, at de vil den grønne omstilling, så det er blot et spørgsmål om, at vi som myndigheder stiller nogle krav. Der findes i dag masser af gode, grønne byggematerialer, så derfor er det afgørende, at vi har de nødvendige juridiske værktøjer i skuffen, så vi kan trække byggeriet i retning af mindre beton og mere bæredygtighed," siger Frank Jensen.

Overborgmesteren vurderer, at forslaget set i lyset af den brede opbakning til regeringens klimamål for 2030 vil modtage stor opbakning på tværs af partiskel.

Storentreprenør kræver klimakrav i offentlige byggeudbud

Boligminister bebuder tiltag til mere bæredygtigt byggeri

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også