CleantechWatch

Grøn omstilling i life science giver politisk udfordring

Flere debattører til klimatopmøde på Christiansborg var enige om, at den kommende klimaomstilling i blandt andet virksomhederne får mærkbare konsekvenser for alle i samfundet. Politikerne er i høj grad gået uden om den svære debat, og derfor står de foran en række mulige løftebrud, mener formand for den grønne tænketank Concito, Connie Hedegaard.

Connie Hedegaard fra den grønne tænketank Concito lagde ikke fingrene imellem, da hun kritiserede politikerne for at undgå en debat om, hvad en grøn omstilling kommer til at koste, og hvem den rammer, da hun stod på talerstolen på Christiansborg til klimatopmøde i life scienceindustrien. | Foto: Peter Hove Olesen

Regeringen og dens støttepartier har ikke haft lyst til at træde nogen over tæerne, da de buldrede frem i slutningen af året med en klimalov, der vil reducere udledningen af drivhusgasser i Danmark med 70 pct. de kommende ti år.

I hvert fald har de i langt højere grad sat ambitionen i loven om en grøn omstilling ind i en ramme om partnerskaber, muligheder og et grønt væksteventyr end ind i en diskussion om de omkostninger, sådan en omstilling uundgåeligt får for både virksomheder og borgere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job