Danske virksomheder har ikke styr på klimaregnskabet

En ny undersøgelse viser ikke blot, at kun halvdelen af de 100 største selskaber i Danmark rapporterer om deres CO2-udledning, men også at der er store forskelle på kvaliteten af rapporteringen.
Foto: Simon Fals/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Simon Fals/Politiken/Ritzau Scanpix

Klimadata fra Danmarks største virksomheder varierer i voldsom grad, viser en ny analyse lavet af Center for ESG Research for de danske revisorers brancheorganisation, FSR, skriver Berlingske Business.

Kun 81 pct. af de 100 største virksomheder oplyser kvantitative performancedata på klima- og energiområde, som f.eks. CO2-udledning eller energiforbrug, mens ca. halvdelen oplyser om virksomhedens CO2-udledning, og her oplyser nogle virksomheder kun den samlede CO2-udledning og ikke, hvor den stammer fra såsom produktion, strøm eller varmeforbrug eller fra en underleverandør, mens andre har inkluderet dele af det.

Kun 18 ud af de 100 virksomheder har offentliggjort klimadata, som er valideret af revisorer, og det er et problem, mener Charlotte Jepsen, der er adm. direktør i FSR, da det gør det svært for kunderne, investorer, jobsøgende at vurdere, hvor klimaansvarlig en virksomhed er.

Hun opfordrer sammen med Torben Möger Pedersen, der er adm. direktør i Pension Danmark, til, at der bliver indført ensartede rapporteringsregler i Danmark.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Koreansk gigant kan sikre grøn dansk startup succes i Asien

Kvoterabat til de største danske CO2-udledere får kritik 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også