CleantechWatch

Danske virksomheder har ikke styr på klimaregnskabet

En ny undersøgelse viser ikke blot, at kun halvdelen af de 100 største selskaber i Danmark rapporterer om deres CO2-udledning, men også at der er store forskelle på kvaliteten af rapporteringen.

Foto: Simon Fals/Politiken/Ritzau Scanpix

Klimadata fra Danmarks største virksomheder varierer i voldsom grad, viser en ny analyse lavet af Center for ESG Research for de danske revisorers brancheorganisation, FSR, skriver Berlingske Business.

Kun 81 pct. af de 100 største virksomheder oplyser kvantitative performancedata på klima- og energiområde, som f.eks. CO2-udledning eller energiforbrug, mens ca. halvdelen oplyser om virksomhedens CO2-udledning, og her oplyser nogle virksomheder kun den samlede CO2-udledning og ikke, hvor den stammer fra såsom produktion, strøm eller varmeforbrug eller fra en underleverandør, mens andre har inkluderet dele af det.

Kun 18 ud af de 100 virksomheder har offentliggjort klimadata, som er valideret af revisorer, og det er et problem, mener Charlotte Jepsen, der er adm. direktør i FSR, da det gør det svært for kunderne, investorer, jobsøgende at vurdere, hvor klimaansvarlig en virksomhed er.

Hun opfordrer sammen med Torben Möger Pedersen, der er adm. direktør i Pension Danmark, til, at der bliver indført ensartede rapporteringsregler i Danmark.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Koreansk gigant kan sikre grøn dansk startup succes i Asien

Kvoterabat til de største danske CO2-udledere får kritik 

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs