CleantechWatch

Afgifter på elbiler holdes ude af klimahandlingsplan

Når politikkerne i løbet af foråret skal få klimahandlingsplanen til at gå op i højere enheder, kommer afgifter på elbilerne ikke til at være en del af det, da regeringen vil vente på input fra kommission.

Foto: PR / Vattenfall

Først til sommer vil Anders Eldrup, der står i spidsen for kommissionen for grøn omstilling af personbiler, kunne fremlægge anbefalinger på enkeltområder, oplyser Finansministeriet til Børsen.

"Det skal både ses i lyset af omfanget og kompleksiteten af den opgave, kommissionen er sat til at løse, samt at kommissionens arbejde blev forsinket som følge af folketingsvalget i foråret og den efterfølgende regeringsdannelse," skriver Finansministeriet.

Derfor vil elbilsafgifterne først være på forhandlingsbordet til efteråret, når finansloven skal falde på plads, oplyser Morten Bødskov til avisen, hvilket ikke bliver taget godt imod i branchen, hvor branchechef i Dansk Elbil Alliance, Lærke Flader, havde håbet på en afklaring allerede i foråret for at sikre klarhed.

Hos Enhedslisten siger finansordfører Rune Lund, at det ikke er optimalt, mens Venstres klimaordfører, Tommy Ahlers, kalder det for frustrerende, at regeringen ikke har meldt ud, at delrapporten for 2019 fra kommissionen var forsinket, inden han siger, at man er nødt til at afvente anbefalingerne før, man kan få en fornuftig diskussion og aftale uden for store ubekendte.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Danmarks klimamål drukner i biler

Stigende afgifter på elbiler i 2020 bliver sløjfet 

Mere fra CleantechWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs