CleantechWatch

Grundfos om finanslov: Fornuftigt ikke at bruge alle pengene nu

Regeringen har i sit finanslovudspil afsat et par mia. kr til til grønne formål. Dele af erhvervslivet mener, at det ikke ambitiøst nok. Men topchef i Grundfos, Mads Nipper, synes det er en god idé at holde lidt igen. 

Foto: PR/Grundfos

I regeringens udspil til finansloven er der en milliard kroner til grøn forskning, udviklingsbistanden får et mere grønt fokus og der er flere bevillinger til grønne formål. Men der skal flere penge til, hvis der skal handling bag klimaambitionerne, mener dele af erhvervslivet. Det skriver Berlingske

Topchef i Grundfos, Mads Nipper, bakker op om regeringens grønne ambitioner i udspillet til finansloven, men han mener også, at der skal findes flere penge til klimaindsatsen i fremtiden.

"Når vi skal lave den helt store omstilling, så kommer der nogle kæmpestore regnestykker, der skal falde på plads. Derfor er det også fornuftigt ikke at bruge alle pengene med det samme, så man senere kan lave en plan sammen med erhvervslivet og Folketingets partier om, hvad der skal til," siger han til Berlingske med henvisning til, at regeringen i første omgang afsætter en reserve på 2,1 milliarder, der kan forhandles om.

I rådgivningsvirksomheden Niras ser topchef Carsten Toft Boesen med stor alvor på behovet for at få lagt en retning. Penge til grøn forskning er ifølge ham ikke nok. Han mener, at det er nødvendigt at diskutere, hvordan vi kommer videre - og så handle på det.

Det vil regeringen på miljø, klima og cleantech i det kommende folketingsår

Grønne tiltag skal kæmpe mod pædagoger om milliarder 

Frederiksen: Erhvervslivet har overhalet Christiansborg i den grønne omstilling

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs