CleantechWatch

EU vil forlænge levetid på vaskemaskiner

Producenter af hårde hvidevarer kan se frem til en række krav, der skal forlænge maskinernes levetid. Vaskemaskiner lever i gennemsnit kun otte år - og det vil EU nu gøre op med gennem nye regler.

Foto: Presse/ARC

Vaskemaskiner lever i dag i gennemsnit kun 8,3 år ifølge en østrigsk rapport fra 2016 - og det vil EU nu gøre op med. Fra 2021 vil EU nemlig indføre en række regler, der stiller krav til producenterne om at få hårde hvidevarer til at holde længere. Det skriver Berlingske.

Årsagen til at maskinerne hyppigt bryder sammen er, at de generelt er af dårligere kvalitet og samtidig er besværlige og dyre at reparere.

"Komponenterne i vaskemaskiner er i dag af dårligere kvalitet. Hvis du får en reparatør ud, så er det egentlig en salgsafdeling, der kommer og fortæller, at det bedre kan betale sig at købe en ny maskine af samme mærke, i stedet for at man rent faktisk nemt og bekvemt kan få repareret sin vaskemaskine, så den kan holde 10-15 år mere," siger Vibeke Myrtue Jensen, politisk rådgiver inden for miljø og transport i Forbrugerrådet Tænk til Berlingske.

De nye EU-regler vil betyde, at producenterne skal stille reservedele til rådighed i op til ti år, efter at et produkt er kommet på markedet. En ødelagt maskine skal derudover være mulig at reparere med lettilgængelige værktøjer.

Voldsom stigning i brugte vindmøllevinger - men de er svære at genbruge 

Plast-, glas- og betonindustrien er nu den største energiforbruger

Mere fra CleantechWatch

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs