Norges regering vil bruge flere penge på CO2-indsats

Regeringen i Norge har sat 225 mio. norske kroner af på statsbudgettet for 2020 til det videre arbejde med at indfange og lagre CO2.
Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com

Norges regering afsætter nu endnu et trecifret millionbeløb til at indfange CO2 næste år, skriver det norske medie Sysla.

Den norske regering har konkret afsat 225 mio. norske kroner på statsbudgettet for 2020 til arbejdet med at indfange og lagre gassen.  

Størstedelen af beløbet skal gå til olieboringer, hvor CO2'en bliver deponeret, men der er også afsat 50 mio. norske kroner til det videre arbejde ved Norcems sementfabrik i Brivik i Telemark samt Fortum Oslo Varme.

"Med dette følger vi op på regeringens ambition om at realisere CO2-håndtering i Norge i fuld skala, givet at det giver teknologiudvikling i et internationalt perspektiv," udtaler Norges olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg over for Sysla.

En del af formålet med CO2-indsatsen er at lave et system, hvor CO2 fra norske industrianlæg bliver fragtet ud i Nordsøen og lagret under havbunden frem for at lade gassen slippe ud i atmosfæren.

Regeringen afsatte i foråret 345 mio. norske kroner til undersøgelser af havbunden i et området, som kan være oplagt til CO2-lagring.

Rekorddyrt forbrændingsanlæg vil køre på nedsat blus 

"Vi kan godt få ansvarlighed og højt afkast til at gå hånd i hånd" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også