CleantechWatch

Måltidskassekæmpe vil kompensere al sin CO2-udledning

Hellofresh, der i juni landede på det danske måltidskassemarked, vil klimakompensere al sin udledning af CO2.

Foto: PR / Hellofresh

Verdens største leverandør af måltidskasser, tyske Hellofresh, der i starten af denne sommer ankom til Danmark, vil allerede fra i år kompensere al virksomhedens CO2-udledning fra produktion, levering, administration og forretningsrejser.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Klimakompenseringen, der skal gøre Hellofresh klimaneutral, skal etableres gennem klima-tech startuppet Planetly, og det er forventningen, at initiativet kan hente 40.000 ton CO2 i år. I USA samarbejder Hellofresh med virksomheden om at udligne mindst 50.000 ton CO2, skriver Hellofresh.

"Vi prioriterer i øjeblikket at afhjælpe de udledninger, vi producerer. Vores produktionsfaciliteter udleder betydeligt mindre CO2 pr. euro af vores omsætning sammenlignet med traditionelle fødevareforhandlere, der er nødt til at køle, varme og have lys i tusindvis af fysiske butikker," udtaler Tilman Eichstaedt, der er ansvarlig for bæredygtighed hos Hellofresh.

Fra start vil Hellofresh i Danmark støtte op om projektet Yarra Yarra Reforestation i Australien og et hollandsk projekt med fokus på omdannelse af metan fra landbruget til vedvarende energi. Derudover bliver der også kigget på nordiske projekter.

"Som dansk virksomhed med globale rødder er det vigtigt, at vi som måltidskasseleverandør er med til at nedbringe madspild og CO2 i forhold til den traditionelle fødevarekæde, og med det nye initiativ kan vi nu også sikre, at vi er CO2-neutrale på internationalt plan," udtaler Kristian Hald, adm. direktør for Hellofresh i Danmark og Sverige.

Danmark har brugt 1,4 mia. kr. på tvivlsom klimakompensation

Regeringen vil klimasvindel til livs med nyt globalt register 

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs