Måltidskassekæmpe vil kompensere al sin CO2-udledning

Hellofresh, der i juni landede på det danske måltidskassemarked, vil klimakompensere al sin udledning af CO2.
Foto: PR / Hellofresh
Foto: PR / Hellofresh

Verdens største leverandør af måltidskasser, tyske Hellofresh, der i starten af denne sommer ankom til Danmark, vil allerede fra i år kompensere al virksomhedens CO2-udledning fra produktion, levering, administration og forretningsrejser.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Klimakompenseringen, der skal gøre Hellofresh klimaneutral, skal etableres gennem klima-tech startuppet Planetly, og det er forventningen, at initiativet kan hente 40.000 ton CO2 i år. I USA samarbejder Hellofresh med virksomheden om at udligne mindst 50.000 ton CO2, skriver Hellofresh.

"Vi prioriterer i øjeblikket at afhjælpe de udledninger, vi producerer. Vores produktionsfaciliteter udleder betydeligt mindre CO2 pr. euro af vores omsætning sammenlignet med traditionelle fødevareforhandlere, der er nødt til at køle, varme og have lys i tusindvis af fysiske butikker," udtaler Tilman Eichstaedt, der er ansvarlig for bæredygtighed hos Hellofresh.

Fra start vil Hellofresh i Danmark støtte op om projektet Yarra Yarra Reforestation i Australien og et hollandsk projekt med fokus på omdannelse af metan fra landbruget til vedvarende energi. Derudover bliver der også kigget på nordiske projekter.

"Som dansk virksomhed med globale rødder er det vigtigt, at vi som måltidskasseleverandør er med til at nedbringe madspild og CO2 i forhold til den traditionelle fødevarekæde, og med det nye initiativ kan vi nu også sikre, at vi er CO2-neutrale på internationalt plan," udtaler Kristian Hald, adm. direktør for Hellofresh i Danmark og Sverige.

Danmark har brugt 1,4 mia. kr. på tvivlsom klimakompensation

Regeringen vil klimasvindel til livs med nyt globalt register 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også