CleantechWatch

Kritik af grusgravstilladelse i Nordjylland – politikere frygter forurening af drikkevandet

En række nordjyske politikere frygter for konsekvenserne af en grusgrav, der ifølge et regionsrådsmedlem ligger faretruende tæt på to kildepladser og dermed kan ende med at forurene grundvandet.

Foto: Casper Dalhoff/IND

En tilladelse til en grusgrav ved Vester Hassing i Nordjylland har medført kritik fra en del af regionsrådets medlemmer, der frygter, at grusgraven vil forurene drikkevandet i området. Det skriver Nordjyske Medier.

Ifølge regionsrådsmedlem Jørgen Hansen (S), der er et af de medlemmer, som har rejst kritik, er grundvandet i Hals-området ved Vester Hassing allerede udsat. Flere vandværksboringer er allerede lukket som følge af forurening, og den nye grusgrav ved Vester Hassing ligger for tæt på to tilbageværende kildepladser, mener han.

"Konsekvenserne kan være alvorlige, hvis de bliver forurenet. Vi er i Region Nordjylland ekstremt erhvervsvenlige. Hvis vi ikke afviser dette graveområde, kan vi ikke afvise nogen," siger Jørgen Hansen til Nordjyske Medier.

Regionen har givet Randers Tegl tilladelse til at grave 8000 kubikmeter sand, grus og sten om året i ti år.

Planer om grusgrave vækker vrede og protest i flere sjællandske byer

Råstofbranchen: Vi har brug for ny lovgivning på området

Overskuddet er på tilbagetog i endnu to jyske grusgravs-virksomheder

Ny råstofplan i Region Sjælland vil tage større hensyn til grusgravs-naboer  

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs