Råstofbranchen: Vi har brug for ny lovgivning på området

Nymølle Stenindustrier har sammen med Dansk Byggeri, Danske Industri og Region Sjælland opfordret miljøministeren til at revidere råstoflovgivningen. Der skal være mere fokus på genanvendelse og kompensation til beboere tæt på grusgrave, lyder det.
Foto: Casper Dalhoff/IND
Foto: Casper Dalhoff/IND

Regeringen bør lave en ny lovgivning på råstofområdet. Sådan lyder det fra Dansk Byggeri, Region Sjælland, Dansk Industri og Nymølle Stenindustrier, som har sendt en samlet opfordring til miljøministeren. Det skriver Bygtek 

Råstofbranchen presser i disse år på for at få flere tilladelser til indvinding af grus og andre råstoffer som følge af stigende efterspørgsel. Men øget indvinding kan også betyde, at flere bliver naboer til grusgrave og derfor risikerer at blive udsat for støv, støj og andre gener.

Derfor ønsker råstofbranchen og Region Sjælland en landsdækkende strategi for råstofområdet, som både indebærer en revision af råstofloven, hvor man får større fokus på genanvendelse, og en kompensationsordning til både naboer og kommuner.

"Vi er fra Nymølle Stenindustrier klar til at yde vores bidrag til, at indvindingen foregår på rimelige vilkår, og at der kan gives en erstatning eller kompensation til de borgere og kommuner, der påvirkes urimeligt hårdt af råstofindvinding. En mulighed kunne være at øge råstofafgiften og reservere midlerne i en national fond til kompensation," siger Ole Nørklit, direktør i Nymølle Stenindustrier, til Bygtek.

Nymølle overvejer retssag efter afslag på grusgrav

Ny råstofplan i Region Sjælland vil tage større hensyn til grusgravs-naboer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også