CleantechWatch

Nymølle overvejer retssag efter afslag på grusgrav

Gårsdagens beslutning om at give afslag på Nymølle Stenindustriers ansøgning om at grave efter sand og grus under grundvandsspejlet i Bjerrede får nu Danmarks største indvinder af naturlige mineraler til at true Faxe Kommune med et sagsanlæg.

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Nymølle Stenindustriers planer om årligt at indvinde 100.000 kubikmeter sand og grus under grundvandsspejlet i Bjerredde blev onsdag nedstemt af et snævert politisk flertal i Faxe Kommunes teknik- og miljøudvalg. Det skriver Sjællandske Medier.

Den beslutning er adm. direktør i Danmarks største indvinder af naturlige mineraler, Ole Nørklit, så utilfreds med, at han nu overvejer at tage sagen direkte til domstolene, eller rejse en sag ved ombudsmanden mod kommunen, som han anklager for langsommelighed, inhabilitet og politisk indblanding i sagsbehandlingen.

"Vi mener, nogle af de lokale politikere er inhabile, fordi de selv bor i området. Vi har aldrig før oplevet noget lignende, og vi er tilstede i næsten alle danske regioner," siger Ole Nørklit til Sjællandske Medier.

Afslaget skyldes ifølge formanden for Faxes teknik- og miljøudvalg, Eli Jacobi Nielsen (DF), i særdeleshed bekymringer over grundvandsstanden i et nærliggende vandindvindingsområde. Nymølle Stenindustrier har brugt mellem 500.000 kr. og 750.000 kr. på en miljøkonsekvensvurdering af planerne, som Rambøll har kontrolleret for kommunen, og afviser omvendt, at gravearbejdet skulle påvirke grundvandsstanden negativt.

Nymølle har omkring 30 lokationer med grus fordelt over hele landet, som indeholder 73 mio. kubikmeter råstoffer. I øjeblikket er ca. 20 grusgrave ifølge selskabets hjemmeside aktive.

Minister vil undersøge nabogener ved grusgrave

Ny råstofplan i Region Sjælland vil tage større hensyn til grusgravs-naboer 

Ny plan skal forvandle Tjæreborgs grusgrave til naturpark 

Betonmaterialers miljøaftryk kan nu dokumenteres

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job