CleantechWatch

'Sunde' byggematerialer skaber giftig cocktail

Byggematerialer, der skulle afgive færre kemiske stoffer til indemiljøet, viser sig at have den stik modsatte effekt, når de kombineres.

No-tech Huset, hvor projektet Sunde Boliger målte sig frem til den giftige cocktail. | Foto: Helene Høyer Mikkelsen // REALDANIA

I et projekt kaldet "Sunde Boliger" havde man nøje udvalgt byggematerialer med mindst mulig afgasning af giftige stoffer. Men i kombination viste materialerne sig i stedet at blive til en giftig cocktail. Det skriver Ingeniøren  

Og det overrasker mildt sagt Realdania By & Byg, som står bag projektet.

"Vi ser helt vilde effekter, hvor nogle stoffer flerdobles og nye stoffer, der ikke fandtes i materialerne før, pludselig fremkommer," siger projektleder Jørgen Søndermark til Ingeniøren.

Fundene får folkene bag Sunde Boliger til at frygte, at danskerne kan blive udsat for langt flere giftige stoffer, end man hidtil har troet.

Flere kommunale bygninger får grøn certificering 

Kommuner skal undervises i bæredygtigt byggeri 

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs