Flere kommunale bygninger får grøn certificering

Op mod 30 kommuner får nu bæredyghedscertificeret kommunale bygninger gennem Green Building Council Denmark. 
Foto: Middelfart Kommune
Foto: Middelfart Kommune

30 danske kommuner samarbejder nu med Green Building Council Denmark om at få en grøn certifiering af kommunale bygninger - en såkaldt DGNB-certificering. Det skriver Dagens Byggeri

Kommunerne ønsker blandt andet at bygge bæredygtige skoler og børnehaver. Gennem certificeringen kan de få dokumenteret godt indeklima, akustik, rengøringsforhold og screening for miljøfarlige stoffer.

Derudover uddanner kommunerne i stigende grad deres medarbejdere i DGNB-bæredygtighedscertificering, så de kan stille specifikke bæredygtighedskrav i deres udbud af byggeri. Samtidig ønsker kommunerne at indgå i et fagligt fællesskab.

"Green Building Council Denmark arbejder med nogle allerede afprøvede værktøjer i forhold til at bygge dokumenteret bæredygtigt. Praktiske erfaringer med disse værktøjer fra andre kommuner danner et vidensfællesskab, som er interessant for Københavns Kommune at deltage i," siger Søren Tegen Pedersen, konstitueret administrerende direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune til Dagens Byggeri.

Al nybyggeri på DTU skal guldcertificeres

Bygherrer og kommuner er vilde med bæredygtigt byggeri

Kommuner skal undervises i bæredygtigt byggeri 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også