Al nybyggeri på DTU skal guldcertificeres

Bæredygtighed skal spille en central rolle, når der bygges nyt på Danmarks Tekniske Universitet, og derfor går universitetet fremover efter guldcertificeringer, skriver Børsen.
Foto: Foto: Vibeke Hempler
Foto: Foto: Vibeke Hempler

Danmarks Tekniske Universitet, DTU, vil fremover arbejde endnu mere målrettet med bæredygtighed, når der bygges nyt på universitetet. Alle nye bygninger skal fremover guldcertificeres efter DGNB-standarden.

Det skriver Børsen.

DTU bygger og renoverer hvert år for mellem 800 og 1000 mio. kr. Universitetet understreger, at man i lang tid har haft fokus på bæredygtighed, men det var først sidste år, at man besluttede, at nybyggeriet skal certificeres efter DGNB-standarden.

"De sidste fem år har vi faktisk bygget godt og stabilt til det niveau, der hedder DGNB Guld. Men vi har ikke certificeret det. Det var unødvendigt for os at få markedets vurdering, da vi jo aldrig skal sælge vores bygninger. Men skal vi fremover kunne fortælle omverdenen, hvad vi reelt gør – og skal vi have en proces, der virker – så er vi nødt til at gå ind i certificeringsordningen fuldt ud. Så får alle vores samarbejdspartnere nemlig også hånden på kogepladen," siger Claus Møller Rasmussen, DTU's bygherrechef, til Børsen.

Ifølge bygherrechefen handler fokusset på certificeringerne især om at få et fælles mindset, hvor alle indtænker bæredygtighed i arbejdet.

Betoningeniører vil være førende på bæredygtighed  

Byggematerialer står bag mere end en tiendedel af verdens CO2-udledning

Kommuner skal undervises i bæredygtigt byggeri 

Database for bæredygtige byggematerialer går snart i luften

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også