CleantechWatch

Betonmaterialers miljøaftryk kan nu dokumenteres

Et nyt softwareværktøj til registrering af betonprodukters miljøaftryk har set dagens lys. Værktøjet skal understøtte betonbranchens mål om at halvere sit CO2-aftryk i 2030.

Foto: Joachim Ladefoged/NEWTON

Hensigten med værktøjet er at udarbejde miljøvaredeklarationer, som rådgivere, entreprenører og bygherrer kan anvende til vurdering af bæredygtige løsninger i byggeriet.

"Med værktøjet i hånden kan betonbranchen dokumentere en lang række miljøaftryk, herunder CO2-aftrykket i hele betonproduktets livscyklus," siger branchedirektør Dorthe Mathiesen, Dansk Beton til Dagens Byggeri.

Der er stort behov for at kunne måle og dokumentere effekten af grønne initaitiver, vurderer det videre fra direktøren i Dansk Beton, som forventer, at det nye værktøj er klar til brug i beton- og byggebranchen efter første kvartal 2020.

Brancheorganisationen arbejder mod at reducere CO2-aftrykket til det halve i 2030 i det såkaldte "Bæredygtig Beton-initiativ".

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs