CleantechWatch

Betonmaterialers miljøaftryk kan nu dokumenteres

Et nyt softwareværktøj til registrering af betonprodukters miljøaftryk har set dagens lys. Værktøjet skal understøtte betonbranchens mål om at halvere sit CO2-aftryk i 2030.

Foto: Joachim Ladefoged/NEWTON

Hensigten med værktøjet er at udarbejde miljøvaredeklarationer, som rådgivere, entreprenører og bygherrer kan anvende til vurdering af bæredygtige løsninger i byggeriet.

"Med værktøjet i hånden kan betonbranchen dokumentere en lang række miljøaftryk, herunder CO2-aftrykket i hele betonproduktets livscyklus," siger branchedirektør Dorthe Mathiesen, Dansk Beton til Dagens Byggeri.

Der er stort behov for at kunne måle og dokumentere effekten af grønne initaitiver, vurderer det videre fra direktøren i Dansk Beton, som forventer, at det nye værktøj er klar til brug i beton- og byggebranchen efter første kvartal 2020.

Brancheorganisationen arbejder mod at reducere CO2-aftrykket til det halve i 2030 i det såkaldte "Bæredygtig Beton-initiativ".

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs