CleantechWatch

Virksomhedssamarbejde vil gøre byggeriet mere cirkulært

70 danske virksomheder vil i et nyt samarbejde sætte fokus på den store mængde affald, som byggeindustrien producerer. Projektet Circle House Lab vil bl.a. have nye standarder for et mere bæredygtigt byggeri.

Foto: Jens Dresling

Byggeindustrien producerer hvert år 4,3 mio. ton affald. Derfor er der både miljømæssige og økonomiske årsager til at ændre den måde, man producerer byggematerialer på. Sådan lyder budskabet fra initiativtagerne til projektet Circle House Lab, der er et samarbejde mellem 70 virksomheder, i Dagens Byggeri

"Vi mærker allerede et pres på naturlige ressourcer som for eksempel grus, der indgår i produktionen af byggematerialer. Så det er både en fremtidssikring af branchens forretningsmodel og en investering i miljøet at bygge på en måde, hvor genbrug og genanvendelse spiller en større rolle," siger Kasper Guldager - en af initiativtagerne og arkitekt i 3XN arkitekters innovationsselskab GXN.

Helt konkret vil Circle House Lab samle den viden om cirkulære løsninger, som findes i ind- og udland, formidle best practise og inspirere branchen til at udvikle, afprøve og forbedre løsningerne. Det kommer bl.a. til at ske gennem studieture, workshops og virksomhedsbesøg.

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs