CleantechWatch

Nye miljøkrav øger efterspørgslen hos tankrederier

De globale miljøkrav fra FN's International Maritime Organisation  får danske selskaber til at opleve stigende forespørgsel efter bunkerolie med lavt svovlindhold.

Foto: Colourbox

Danske olierederier oplever en stigende efterspørgsel i månederne op til indførelsen af de nye miljøkrav i shippingindustrien.

Det skriver Børsen.

"Vi oplever bestemt en øget efterspørgsel på bunkerolie med lavt svovlindhold, og det stiller nye krav til os som bunkerleverandør og skibsreder. Vi forventer, at det vil smitte positivt af på vores forretning," siger Svend Stenberg Mølholdt, der er driftsdirektør i Monjasa, til Børsen.

Den stigende efterspørgsel hos de oliebaserede rederier kommer i forbindelse med de nye globale miljøkrav fra FN's International Maritime Organisation (IMO), som skal mindske svovlindholdet i olien.

Kravene er med til at øge interessen for de rederier, som allerede har et lavt svovlindhold, som blandt andet Monjasa.

Jacob Meldgaard, der er administrerende direktør for Torm, oplyser også, at de nye krav er en af de største gamechangers i industrien, siden han startede for 30 år siden.

Han anslår, at kravene vil forøge den samlede efterspørgsel med 5 pct.

Britiske busselskaber lover at købe grønne busser fra 2025

Danskerne frygter klodens fremtid – bare ikke når de investerer 

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Seneste nyt

Job