Britiske busselskaber lover at købe grønne busser fra 2025

Busoperatører i Storbritannien – herunder Arriva – lover nu, at de udelukkende vil købe klimavenlige eller helt udledningsfri køretøjer fra 2025. Til gengæld skal regeringen gøre mere for at opfordre folk til at tage bussen, lyder det fra busselskaberne.
Foto: PR / Arriva
Foto: PR / Arriva

Fra 2025 vil de britiske busoperatører i The Confederation of Passenger Transport (CPT), som blandt andet tæller Arriva, udelukkende købe klimavenlige køretøjer, som enten udleder meget lidt eller slet ingen drivhusgasser.

Det skriver The Guardian.

Busoperatørerne kræver til gengæld, at regeringen laver en national strategi, der kan få flere til at vælge bussen.

"Busser er allerede den reneste form for vejtransport og spiller en afgørende rolle i at tackle miljømæssige udfordringer og hjælpe med at nå klimamål om at forbedre luftkvaliteten og reducere udledningen af kulstof," siger direktør i CPT, Graham Vidler, til The Guardian og tilføjer:

"Med den rigtige støtte fra regeringen til at lave den her omstilling, vil busindustrien udelukkende købe udledningsfri eller busser med meget lav udledning fra 2025, hvilket vil reducerer CO2-udledningen med 500.000 tons om året."

Bustransport er den mest populære transportform i Storbritannien, hvor mere end tre millioner briter dagligt tager bussen til arbejde eller deres uddannelsessted. Samlet set bliver der taget omkring 4,4 milliarder busture om året i landet.

Britisk leder vil forhandle til sidste minut om brexit

Stor dansk rådgivningsvirksomhed sælges 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også