CleantechWatch

Frank Jensen drømmer stort og bredt med grønt konsulentfirma: Vil facilitere netværk mellem det offentlige og private

Forsyningsselskaber og cleantech-virksomheder står øverst på Frank Jensens liste over kunder, som han vil rådgive om grønne løsninger. Politisk erfaring og et bredt netværk skal hjælpe ham på vej.

Foto: Marius Renner

Konsulentfirmaet Frank Jensen Cph Consultant vil være bindeled mellem det offentlige og det private.

Sådan lyder det fra den tidligere socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen. Med sit nye forretningseventyr vil han hjælpe virksomheder med den grønne omstilling ved at trække på et bredt netværk samt erfaringer fra politik.

Det er særligt forsyningsselskaber samt cleantech-virksomheder som Frank Jensen, der i efteråret forlod dansk politik som følge af en række sager om krænkelser, har kastet sin kærlighed over.

"Jeg vil som facilitator gerne hjælpe kunderne – det vil sige forsyningsselskaberne, kommunerne, cleantech-sektoren, der udvikler nye løsninger – ved at bringe dem sammen i nye netværker og konstellationer. Det kan være i et offentligt-privat innovationsprojekt, så man kan finde nye muligheder på markedet," siger han og fortsætter:

"Vi kender den teknologi, vi har til rådighed i dag, men hvad skal næste generation være? Derfor vil jeg også lave det, man kalder triple helix, hvor man bringer forskning og viden sammen mellem kunde og producent."

Jeg vil først og fremmest fokusere på længerevarende samarbejdsrelationer.

Frank Jensen, stifer af Frank Jensen Cph Consultant

Det har allerede ført til flere kontrakter med private kunder, som den nyudklækkede virksomhedsejer, der i første omgang vil drive sit foretagende som en enkeltmandsvirksomhed, dog ikke vil afsløre navnene på.

"Jeg vil først og fremmest fokusere på længerevarende samarbejdsrelationer. Jeg har flere kontrakter i hus og kommer til at få indtægter i indeværende år, og så vil virksomheden blive skaleret derefter," lyder det fra Frank Jensen.

Fokus på nye teknologier

Der er ikke tvivl om, at ambitionerne er høje og drømmene er store for enkeltmandsvirksomheden, der ifølge Frank Jensen vil favne bredt inden for grøn omstilling.

Særligt i forsyningssektoren, hvor han allerede har landet en opgave, øjner han store muligheder.

Mange forsyningsselskaber mangler nemlig fortsat at omstille fra kul til en alternativ energikilde – og det har Frank Jensen erfaring med fra Københavns Kommune, der valgte at omstille til biomasse.

Alternativerne til kul er mangfoldige, mens nye teknologier ligeledes kan bringes i spil for at løse udfordringer med fjernkøling i sommerperioderne – herunder brugen af varmepumper, der kan kobles op på fjernvarmesystemet, forklarer han.

"Vi skal også sørge for, at nye teknologier vinder indpas i det danske system. Det vil jeg gerne hjælpe med," siger han.

Vi kan ikke mangle varme i vores kollektive forsyning, så meget vil man ikke ofre for den grønne omstilling.

Frank Jensen, stifer af Frank Jensen Cph Consultant

Frank Jensen er også klar til at rådgive bygge- og anlægsbranchen, der skal omstille til at bygge mere CO2-neutralt, lyder det. Og affaldsforbrændingsanlæggene står over for store ændringer som følge af sidste års affaldsaftale.

Mere fokus på cirkulær økonomi betyder ifølge den tidligere overborgmester blandt andet, at der vil opstå mangel på affald til varmeproduktionen.

"Vi kan ikke mangle varme i vores kollektive forsyning, så meget vil man ikke ofre for den grønne omstilling. Det vil jeg gerne hjælpe med at finde ud af," siger han.

Vil trække på politisk erfaring

Frank Jensen har siddet 20 år i Folketinget for Socialdemokratiet, været overborgmester i København i 11 år og næstformand for Socialdemokratiet i otte år. År, som ifølge Frank Jensen selv, har været præget af netop den grønne omstilling.

Særligt sin erfaring fra C40-samarbejdet, herunder C40-topmødet i København i 2019, mener han at kunne trække på, når den grønne omstilling skal på dagsordenen hos private virksomheder.

Det har nemlig givet ham et indblik i, hvad der sker på området internationalt, lyder det.

"Jeg har haft samarbejde med de allerstørste byer i verden i C40-samarbejdet, og jeg har siddet i styregruppen i C40 siden årsmødet i Johannesburg for efterhånden syv år siden. Derigennem har jeg et indblik i, hvad byer som New York, Toronto, Beijing og Los Angeles har gang i, hvad de tænker, og hvad de efterspørger af løsninger," siger Frank Jensen.

Desuden er rådgiverbranchen ikke ukendt territorie trods mange år i politik. Under en pause fra politik i 2007 sad han som rådgiver og bestyrelsesformand i en række virksomheder sammen med venture-selskabet Andersen Advisory Group.

"Folk kender mig i høj grad for mit politiske liv, men jeg har en baggrund som økonom fra universitetet og arbejdet i mange forskellige private virksomheder. Jeg har derfor en god forståelse for det forretningsmæssige," siger han.

Stiftelsen af det nye konsulentfirma kommer efter et hektisk år i politik, hvor beskyldninger om krænkelser og grænseoverskridende adfærd i oktober 2020 fik Frank Jensen til at trække sig som overborgmester samt næstformand for Socialdemokratiet.

Frank Jensen ser dog ikke sin pludselige exit i dansk politik og sager om krænkelser som en hæmsko for sit fremtidige virke som konsulent.

Det er ikke en hemmelighed, at du forlod dansk politik på grund af krænkelsessager. Hvordan påvirker det stiftelsen af din nye konsulentvirksomhed?

"Det er klart, at baggrunden for, hvorfor jeg stoppede i politik, den er kendt. Men det at gå ud i det private erhvervsliv har intet med det at gøre. De private virksomheder har taget imod mig fuldstændig set på mine kompetencer, og hvad det er, jeg kan," lyder det kortfattet fra Frank Jensen.

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter grønt konsulentfirma

Rådgivningsbranchen er i fremgang trods corona: "Gode nyheder efter et svært år"

Ingeniørforening drømmer om bedre vilkår for rådgivere i Kina efter ny EU-aftale 

Mere fra CleantechWatch

Dansk vandrenser spår fremgang efter stille år

Much More Water, der producerer mobile vandrensere til militær og beredskab, har haft et par år med lav afsætning. Men salgsdirektør ser ind en fremtid med mere salgsaktivitet i virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs