CleantechWatch

Fejlslagent jyllandssats sender miljørådgivers resultater i minus

Det går fremad på indkomstsiden for den danske rådgivningsvirksomhed, Dansk Miljø Support, der samtidig må konstatere fald i resultater og egenkapital. Tilbagegangen kan blandt andet tilskrives et fejlslagent jyllandssats.

Foto: Aviavlad fra Pixabay

Rådgivningsvirksomheden Dansk Miljø Support melder om fremgang på indkomsten, men taber samtidigt penge på bundlinjen. Det sker blandt andet på grund af et skift i virksomheden og en mistet opgave.

Det viser selskabets regnskab, der strækker sig fra 1. juli 2018 til 30. juni i år.

Dansk Miljø Support øger bruttoindkomsten til 1,1 mio. kr., hvilket er lige knap 60 pct. mere sammenlignet med sidste år. Men trods fremgang i omsætningen, følger bundlinjen ikke med.

Udgifter til personale løber i årets løb op på 1,3 mio. kr. mod sidste års 710.000 kr. Det er med til at trække virksomhedens samlede resultat ned på minus 177 tusind kr., hvilket er et anelse mindre underskud sammenlignet med sidste år.

Balancen udviste 30. juni en negativ egenkapital på minus 267,6 tusind kr.

Et jyllandssats, der gik galt

Sidste år valgte virksomhedens to ejere at udvide forretningen i det jyske og ansatte en ekstra medarbejder i Jylland. Men det viste sig ikke at være det rette match.

"Vi lavede en fejlansættelse og mistede den ansatte," siger Maria Helbæk Demis, direktør i den blot tre år gamle virksomhed, der blandt andet rådgiver om og foretager forureningsundersøgelser og jordhåndtering.

Dansk Miljø Support nåede dog at betale en hel årsløn, før medarbejderen stoppede, hvilket har sat sig på omkostningerne. Desuden mistede virksomheden en opgave i det jyske.

Den kommende tid skal nu bruges på at genoprette kapitalen, tjene penge ind og spare på omkostningerne, fortæller Maria Helbæk Demis.

"Vi skal lige indhente det tabte, før vi ansætter en ny," siger hun.

Selvom der er et marked i Jylland, vil Dansk Miljø Support primært fokusere på det sjællandske marked.

Indtjening skal få selskabet på rette vej

Trods bumpet på vejen, er direktøren fortrøstningsfuld. Hun peger blandt andet på, at det lille antal ansatte har formået at skabe en bruttoindkomst på 1,1 mio. kr. på et år trods en fejlansættelse.

"Det har været tre år, hvor jeg har kæmpet for de første kunder. Men det går ret godt nu," siger hun og tilføjer, at hun netop har fået en kontrakt med Miljøstyrelsen.

"Der er et marked, men man skal ud og finde det."

Dansk Miljø Support går særligt efter de virksomheder, som "står med håret i postkassen, ikke har nogen forsikring" og mangler rådgivning i forbindelse med for eksempel jordforurening. Det kan blandt andet være i byggeriøjemed, fortæller direktøren.

Derudover har selskabet også en del ejendomsvirksomheder som kunder, der opkøber grunde.

"Vi prøver at hjælpe dem gennem tingene og komme ud af problemerne bedst og billigst."

En ændret virksomhedsprofil

Siden 2003 har Maria Helbæk Demins far solgt miljøprøver i virksomheden. Men i dag er hele virksomhedens profil ændret, og efter Maria Delbæk Demin tiltrådte, har virksomheden fået et ekstra rådgivningsben.

"Jeg er uddannet ingeniør, så nu sælger vi begge dele (både rådgivning og jordprøver, red.). Men det er rådgivningen som kører rigtig godt," siger hun.

Dog har skiftet også medført en del omkostninger for selskabet, siger hun.

"Bankerne er rigtig hårde at snakke med. Vi gik fra at være enkeltmandsvirksomhed til en såkaldt Aps. Ellers kunne jeg ikke være med i virksomheden," siger hun og tilføjer, at selskabet i den forbindelse skulle nedbringe kassekreditten, hvilket også har kostet på bundlinjen.

Rådgivningsvirksomheden Lyngkilde A/S får ny direktør

Orbicon vil være størst inden for rådgivning efter salg til canadisk virksomhed 

Mere fra CleantechWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs