CleantechWatch

Industriens største CO2-udleder halter efter på grøn omstilling

Grønne målsætninger og store investeringer til trods er Aalborg Portlands samlede CO2-udledning steget med mere end 33 pct. de seneste fem år, viser nye tal.

Foto: Aalborg Portland / PR

Aalborg Portland har ikke formået at nedbringe sin udledning af CO2 de seneste år.

Tværtimod er selskabets CO2-udledning steget med hele 37,5 pct. fra 2013-2018, skriver DR på baggrund af nye tal fra virksomheden og EU-kommissionen.

Cemenproducenten har ellers forsøgt at erstatte kridt med andre materialer og investeret anseelige summer i at udnytte overskudsvarme og bruge alternative brændstofkilder i produktionen.

For den traditionelle grå cement er det da også lykkedes at nedbringe udledningen i med fire pct. – det er bare gået den modsatte vej for den hvide cement, som selskabet sælger mest af.

At industrien halter efter på den grønne omstilling er dog ikke unikt for Aalborg Portland. Blandt de 95 danske industrivirksomheder, som er omfattet af EU's CO2-kvoter og står bag omkring halvdelen af industriens udledning, er den samlede CO2-udledning ifølge DR steget med 17 pct. over de seneste fem år.

Plast-, glas- og betonindustrien er nu den største energiforbruger

Betonmaterialers miljøaftryk kan nu dokumenteres 

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs