Manglende tilskud har fået varmepumpesalg til at gå i stå

En lovning fra regeringen om en pulje med tilskud til varmepumper, der har været undervejs siden efteråret 2022, har endnu ikke resulteret i noget. 
Puljen, der efterhånden er længeventet i branchen, åbner for ansøgninger om tilskud fra 12. septemer. | Foto: Joachim Adrian
Puljen, der efterhånden er længeventet i branchen, åbner for ansøgninger om tilskud fra 12. septemer. | Foto: Joachim Adrian

Da regeringen tilbage i efteråret sidste år meldte ud, at der var en pulje til tilskud til varmepumper på vej til danskerne, begyndte salget af varmepumper hos de danske aktører at falde - for kunderne ventede nu på, at der ville komme et statsligt tilskud. 

Problemet er, at tilskuddet endnu ikke er kommet, og det har presset varmepumpebranchen.

Det skriver Berlingske

”Vi har aldrig bedt om, at der skal komme noget som helst tilskud. Det er dødhamrende irriterende. Det giver en yoyoeffekt, hvor vi i en periode har sindssygt travlt, og så er der intet at lave i seks måneder. Det betyder, at vi skal ansætte folk og fyre dem igen. Det er fuldstændig utåleligt,” siger Martin Thorborg, der er medejer i varmepumpeselskabet Amalo, til Berlingske. 

Puljen, der efterhånden er længeventet i branchen, åbner for ansøgninger om tilskud fra 12. septemer. Der er afsat i 236,1 mio. kr. til Varmepumpepuljen på finansloven gældende for 2023.

(Denne artikel er leveret i samarbejde med vores søstermedie EnergiWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også