Aquaporin øgede omsætningen med 50 pct. i første kvartal

Direktør melder om ”stærk” ordrebog og flere væsentlige samarbejder med globalt fokus i forbindelse med kvartalsregnskab. 
Foto: Simone Jarolics
Foto: Simone Jarolics
af marketwire

Den danske vandteknologivirksomhed Aquaporin får vækst på toplinjen og mindsker sit driftsunderskud i første kvartal. Forventningerne til 2023 fastholdes.

Det fremgår af selskabets handelsopdatering onsdag.

”2023 er kommet godt fra start med en vækst på 52 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Vi har en stærk ordrebog på plads og har indgået en række væsentlige samarbejder, der vil bidrage til at øge vores tilstedeværelse globalt, mens vi nytænker vandfiltrering,” siger Matt Boczkowski, adm. direktør, i handelsopdateringen.

Første kvartal resulterede i en omsætning på 10,9 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år på 7,1 mio. kr.

Driftsunderskuddet, ebit, endte på 23,7 mio. kr. mod samme post i første kvartal sidste år på 27,4 mio. kr.

Aquaporin fastholder forventningerne til regnskabsåret 2023 om en omsætning på 50-70 mio. kr. og et ebit-underskud før særlige poster på 95-105 mio. kr.

Tidligere onsdag kunne selskabet løfte sløret for, at det har indgået et samarbejde med Aqualia, den fjerdestørste vandforsyningsselskab i Europa. Selskabet vil promovere og bruge Aquaporins biomimetiske membranelementer på kommunale vandbehandlingsanlæg for at forbedre deres effektivitet og økonomi.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også