Analytiker: Rockwools forventede overskudsgrad er "yderst konservativ"

Jyske Bank-analytiker forventer, at lavere energipriser gør det muligt for isoleringskoncernen at styre igennem et lavere aktivitetsniveau i 2023.
Foto: Rockwool // PR
Foto: Rockwool // PR
AF MARKETWIRE

Rockwool får forud for sit regnskab den 10. maj løftet sin anbefaling til ”køb” fra ”hold” af Jyske Bank, der henviser til, at lavere energipriser gør det muligt for isoleringskoncernen at styre fornuftigt igennem det lavere aktivitetsniveau i 2023.

Derfor ser analytiker Janne Vincent Kjær gode muligheder for, at Rockwool også kommer til at overgå sin prognose.

Det skriver Jyske Bank i en dugfrisk analyse, hvori det også fremgår, at kursmålet bliver løftet til 1920 kr. fra 1830 kr.

I regnskabet for første kvartal vil fokus være på volumenudviklingen og effekten af de lavere gaspriser, der ifølge Jyske Bank er faldet med 30-40 pct. siden Rockwool fremlagde sit årsregnskab for 2022. 

Isoleringskoncernen nærmer sig nu et normaliseret niveau, hvilket vurderes, at være med til at holde hånden under indtjeningsevnen - også selv om Rockwool bliver ramt af lavere volumen.

”Vi ser derfor forventningen om en ebit-margin (overskudsgrad, red.) på 8-10 pct. som værende yderst konservativ og ser gode muligheder for, at Rockwool kommer til at overgå guidance. Det er aktien ikke blevet belønnet for, skriver Jyske Bank, der har hævet indtjeningsestimaterne med 10 pct. for i år.

Jyske Bank venter, at Rockwools volumenvækst vil vende tilbage til næste år, men på kort sigt ventes modvind med risiko for yderligere volumenfald i første kvartal, hvilket dog ventes modvirket af højere salgspriser.

Rockwool har ifølge Jyske Bank annonceret prisstigninger på 7-10 pct. i første kvartal, men analytiker Janne Vincent Kjær tvivler på, at Rockwool har fået dem implementeret, da de lavere energipriser har reduceret nødvendigheden. 

Jyske Bank ser en mulighed for en positiv overraskelse i forbindelse med regnskabet for første kvartal, hvor banken venter en omsætningsvækst i lokal valuta på 1 pct. sammenlignet med konsensus på et fald på 2,5 pct.

Der henvises også til, at de makroøkonomiske nøgletal har udviklet sig mere positivt end frygtet.

Rockwool-aktien ligger tirsdag knap 20 minutter efter børsens åbning med et plus på 1,2 pct. i 1654,50 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også