Rockwool kritiserer Erhvervsstyrelsen efter anklage om sanktionsbrud

Ifølge flere medier har Rockwool tjent millioner på produkter i perioden 2015 til 2020, der er havnet i diverse militære projekter under det russiske forsvarsministerium,
Foto: Rockwool/pr
Foto: Rockwool/pr

Den danske stenuldproducent Rockwool går i rette med Erhvervsstyrelsen og dennes håndtering af de anklager om brud på sanktioner mod Rusland, som medierne Danwatch og Ekstra Bladet tidligere har beskrevet.

Det fremgår af et svar til Erhvervsstyrelsen fra Rockwool, hvor selskabet afviser at have brudt sanktionerne.

Ifølge Ekstra Bladet og Danwatch har Rockwool tjent millioner på produkter i perioden 2015 til 2020, der er havnet i diverse militære projekter under det russiske forsvarsministerium, og Erhvervsstyrelsen meddelte i forlængelse af medieomtalen, at styrelsen ville indlede en undersøgelse af Rockwool. 

En beslutning, som selskabet nu kalder ”ganske bemærkelses værdig”. 

”I den forbindelse vil vi tillade os at udtrykke en vis forundring over, at Erhvervsstyrelsen – helt uden at have informeret Rockwools ledelse – valgte at oplyse flere medier om, at styrelsen havde indledt en undersøgelse af selskabet . Det er vigtigt for os at sige, at vi finder denne fremgangsmåde ganske bemærkelsesværdig, eftersom Erhvervsstyrelsen, jævnfør forvaltningslovgivningen, er underlagt tavshedspligt om oplysninger af væsentlig betydning for selskaber som Rockwool,” skriver selskabet. 

Rockwool kritiserer yderligere, at oplysningen om en undersøgelse af selskabet er af en sådan karakter, at det burde have været holdt fortroligt, indtil Rockwool havde mulighed for at vurderer, om undersøgelsen ville medføre en forpligtelse om at udsendte en fondsbørsmeddelelse. 

”At vi fremhæver dette, skyldes, at Erhvervsstyrelsens uvarslede offentliggørelse førte til et fald i Rockwools markedsværdi på over 11 pct. Hertil kommer de afledte konsekvenser for koncernens omdømme som følge af den – på ovennævnte baggrund helt forståelige – kritiske mediedækning,” fremgår det af svaret. 

Rockwool oplyser, at det ventes, at Erhvervsstyrelsen kan færdiggøre sin undersøgelse senest 20. marts.

”Vi imødeser samtidig Erhvervsstyrelsens hurtige sagsbehandling, så Rockwool får mulighed for at orientere kapitalmarkedet rettidigt, hvis resultatet af styrelsens undersøgelse skulle indeholde information, der nødvendiggør en selskabsmeddelelse.” 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også